aA
Ukraina į Sočį išsiuntė aukšto rango karinę delegaciją, padėsiančią tirti virš Juodosios jūros sudužusio keleivinio lėktuvo katastrofą, didėjant įtarimams, jog į lėktuvą per klaidą pataikė Ukrainos raketa, sekmadienį pranešė aukštas Rusijos Saugumo tarybos pareigūnas.
"Ukrainos ginkluotųjų pajėgų delegacija rytoj ryte bus čia, kad padėtų ekspertams tirti įvykio vietą", - pareiškė Saugumo tarybos sekretoriaus pavaduotojas Vladimiras Potapovas. Šešių žmonių delegacijai vadovaus Ukrainos priešlėktuvinės gynybos pajėgų vadas, generolas Kaminskis, pridūrė V.Potapovas.

Į šį Juodosios jūros pakrantėje esantį miestą sekmadienį atvyko maždaug 20 ekspertų iš Izraelio, padėsiančių tirti oro kompanijos "Sibir" lėktuvo "Tu-154" nuolaužas. Dauguma orlaivio keleivių buvo Izraelio piliečiai, ketvirtadienį skridę iš Tel Avivo į Novosibirską.

Iš pradžių Rusijos pareigūnai manė, kad nelaimė įvyko dėl teroristų išpuolio, siedami ją su praėjusį mėnesį įvykdytais teroro aktais, kai lėktuvų užgrobėjai jais taranavo Pasaulio prekybos centrą Niujorke ir Pentagoną.

Tačiau Rusijos gynybos ministras Sergėjus Ivanovas šeštadienį pranešė, kad nei jis, nei prezidentas Vladimiras Putinas nėra patenkinti ukrainiečių paaiškinimais, kad raketų "žemė-oras" pratybos Krymo pusiasalyje neturi nieko bendro su lėktuvo sprogimu.

S.Ivanovas pareiškė nusiuntęs Ukrainos gynybos ministrui Oleksandrui Kuzmukui "skubų pranešimą", kuriuo prašoma suteikti informacijos apie raketą, kuri buvo iššauta ketvirtadienį, likus maždaug keturioms minutėms iki lėktuvo avarijos. JAV pareigūnai taip pat mano, kad lėktuvo katastrofos priežastimi tapo ukrainiečių paleista raketa.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.