aA
Australijos fregata neleido šalies pusėn plaukti laivui su maždaug 200 prieglobsčio siekiančių žmonių, kurie sekmadienį iš nevilties į jūrą įmetė kelis vaikus, o vėliau ir patys šoko paskui.
Šie pabėgėliai, tarp kurių daugiausia irakiečių, yra viena iš daugelio musulmonų pabėgėlių grupių, kurių likimas ir nelegali imigracija tapo pagrindiniu klausimu prieš lapkričio 10 dieną vyksiančius parlamento rinkimus.

Karinio jūrų laivyno fregatos "HMAS Adelaide" pareigūnai pateko į pabėgėlių laivą, kai šis įplaukė į Australijos vandenis, maždaug 120 jūrmylių nuo Kalėdų salos, į pietus nuo pagrindinės Indonezijos Javos salos.

Beviltiškai bandydami gauti prieglobstį Australijoje, keletas žmonių vienu metu metė kelis vaikus už borto, o vėliau ir patys šoko į vandenį, sakė Imigracijos ministro Philipo Ruddocko atstovė spaudai. Juos išgelbėjo "HMAS Adelaide", kuris po įtempto konflikto vėliau išlydėjo laivą iš Australijos vandenų.

Gynybos ministro Peterio Reitho atstovas spaudai pareiškė, kad nėra žinoma kur plauks laivas. Kol kas jis lėtai pasuko į šiaurę, galbūt į Indoneziją.

Kalėdų sala yra už maždaug 400 kilometrų į pietus nuo Indonezijos sostinės Džakartos ir už 2,3 tūkst. kilometrų į šiaurės vakarus nuo artimiausio Australijos Perto miesto.

Manoma, kad laivas į Australiją išplaukė iš rytinės Javos salos dalies, teigė Ph.Ruddocko atstovė. Priplaukus "HMAS Adelaide", ant jo nebuvo jokios vėliavos, tačiau manoma, kad laivas nuleido Indonezijos vėliavą, kai pastebėjo artėjančią karinių jūrų pajėgų fregatą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.