aA
Per sprogimą šiaurės Izraelio kaime sekmadienį žuvo du žmonės - izraelietis ir savižudis palestinietis, pranešė Izraelio policija.
Israel
Kiek anksčiau policijos viršininko pavaduotojas Dovas Lutzky, skubėjęs į incidento vietą prie Šluhoto kibuco - kolektyvinio ūkio netoli Jordano slėnio Vakarų Krante - teigė, jog per sprogimą nukentėjo du sprogdintojai.

Vėliau policijos atstovas spaudai pranešė, kad vienas iš žuvusiųjų buvo kaimo gyventojas. Kaip paskelbė Izraelio armijos radijas, savižudis susisprogdino prie įvažiavimo į ūkį tuo metu, kai kalbėjosi su automobilyje sėdėjusiu kaimo gyventoju.

Iš pradžių policija pranešė, jog sprogo automobilyje padėta bomba.

Šis sprogimas vėl sudrebino trapaus ugnies nutraukimo, dėl kurio Izraelio ir palestiniečių atstovai iš naujo susitarė rugsėjo 26 dieną, pamatus. Susitarimas dėl paliaubų buvo pasiektas po aktyvaus Jungtinių Valstijų, siekiančių įtraukti arabiškas valstybes į koaliciją prieš terorizmą, spaudimo.

Vienas iš kaimo gyventojų teigė išgirdęs "didžiulį" sprogimą tuo metu, kai buvo sinagogoje. "Aš nenorėčiau pasakoti, kaip atrodė teroristo galva, tačiau ji nuskriejo toli nuo sprogimo vietos", - Izraelio radijui sakė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.