aA
Buvęs Afganistano karo vadas Gulbuddinas Hekmatyaras šeštadienį pranešė, jog Afganistane, taip pat mieste, kuriame buvo apsistojęs teroro aktų organizavimu kaltinamas Osama bin Ladenas, yra dešimtys afganais persirengusių JAV karių.
Afganistan
"Mes esame įsitikinę, kad dešimtys Amerikos karių Afganistane, o ypač Kandahare, atlieka žvalgybos ir informacijos rinkimo misijas, - sakė G.Hekmatyaras. - Jie yra persirengę afganų drabužiais".

Nuo Talibano atėjimo į valdžią, jau penkis metu tremtyje Teherane gyvenantis G.Hekmatyaras, šią informaciją sakosi gavęs iš šaltinių Afganistane.

Kandaharas yra pietinės Afganistano dalies Talibano judėjimo būstinė, jame taip pat yra Talibano lyderio mulos Mohammado Omaro namai ir O.bin Ladeno, kuris dabar greičiausiai slapstosi kalnuose, rezidencija.

G.Hekmatyaro informacija patvirtina kitus pranešimus, kad JAV, o taip pat ir Britanijos bei Australijos specialiosios pajėgos jau slapta veikia Afganistane.

G.Hekmatyaras, vadovaujantis ankščiau prieš sovietų okupaciją kovojusiai islamo fundamentalistų partijai "Hezb-i-eslami", pareiškė tikįs, jog netrukus Jungtinės Valstijos atakuos Afganistaną iš Uzbekistano.

"Kaip ir sovietai, jie pasinaudos generolu Dostamu", etniniu uzbeku, kuris yra vienas galingiausių antitalibaniškų pajėgų aljanso Afganistane narių, sakė G.Hekmatyaras.

"Kaip ir sovietai, jie baigs atsitraukimu", - pridūrė jis. Amerikiečiai "bombarduos Kabulą ir daugelį kitų miestų, o tada įkurs marionetinį režimą, kurio žmonės nepripažins. Jis nebus gyvybingas", - sakė jis.

G.Hekmatyaras pareiškė, kad jo formuotės kovotų prieš JAV okupaciją, tačiau pridūrė, kad "apie koalicijos su Talibanu sudarymą negali būti nė kalbos".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.