aA
Bulgarijos policija suėmė ginkluotą vyrą, kuris sukėlė grėsmę keturiems užsienio šalių prezidentams, dalyvavusiems ketvirtadienį Sofijoje vykusiame 10 šalių kandidačių į NATO aukščiausio lygio susitikime, šeštadienį pranešė šalies Vidaus reikalų ministerija.
"Keturių prezidentų gyvybei buvo iškilęs pavojus", - nenurodęs šalių, kurių vadovams buvo kilusi grėsmė, Bulgarijos radijui sakė Vidaus reikalų ministerijos generalinis sekretorius Boiko Borisovas.

Viršūnių susitikime Bulgarijos sostinėje penktadienį dalyvavo Lietuvos, Latvijos, Estijos, Slovakijos, Slovėnijos, Rumunijos, Kroatijos, Makedonijos, Albanijos ir Bulgarijos prezidentai. Susitikime taip pat apsilankė NATO generalinis sekretorius George'as Robertsonas.

"Itin pavojingas nusikaltėlis, ginkluotas kulkosvaidžiu "Scorpio" ir 40 šovinių, ketvirtadienį vakare buvo suimtas netoli "Hilton" viešbučio, kuriame buvo apsistoję prezidentai", - teigė pareigūnas. "Vyras susigrūmė su bandančiais jį suimti policininkais ir vienam pareigūnui sulaužė ranką", - B.Borisovas.

Bulgarijos policijos viršininkas generolas Vasilis Vasilevas sakė, jog saugumo tarnybos įspėjo, kad į Sofiją atvyko globalizacijos priešininkų. Padedant Europos saugumo tarnyboms, internete joms pavyko aptikti svetainę "Phantom", kurioje buvo informacijos apie susitikimą Bulgarijos sostinėje.

Kad viršūnių susitikimas, kurio metu vadinamojo Vilniaus dešimtuko šalys patikino NATO dėl visokeriopos paramos kovojant su terorizmu, praeitų sklandžiai, Bulgarijos teisėsaugininkai ėmėsi ypatingų saugumo priemonių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.