aA
Čekijos žurnalo išspausdintose interviu ištraukose šalies ministras pirmininkas Milošas Zemanas teigia manąs, kad Rusija netrukus gali tapti NATO, karinio Vakarų Aljanso, sukurto siekiant apsiginti nuo Sovietų Sąjungos, nare.
NATO
"Artimoje ateityje Rusija gali tapti NATO nare, - teigė M.Zemanas interviu žurnalui "Pravo". - NATO daugiau nebėra organizacija, veikianti prie Rusiją. Ji kovoja su terorizmu". Atrodo, kad Čekijos premjero ir šalies prezidento Vaclavo Havelo nuomonės šiuo klausimu išsiskiria.

Trečiadienį V.Havelas pareiškė, kad bet kokia NATO plėtra, siekiant apimti ir Rusiją, "nepadėtų sustiprinti santykių tarp Vakarų ir Rytų". "Rusija ir Aljansas gali bendradarbiauti tik kaip dvi atskiros organizacijos", - teigė Čekijos prezidentas.

Čekijos respublika NATO nare tapo 1999 metų kovo mėnesį kartu su Vengrija ir Lenkija. 2002 metais Čekija taps pirmąja buvusio sovietinio bloko šalimi, kurioje įvyks NATO viršūnių susitikimas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.