aA
Britanijos ministras pirmininkas Tony Blairas šeštadienį pažadėjo tęsti veiksmus prieš Talibaną, kol pavyks atiduoti į teisingumo rankas įtariamuosius, atsakingus už neregėto masto teroristinius išpuolius Jungtinėse Valstijose.
Tuo tarpu su Britanijos premjeru susitikę Indijos pareigūnai pabrėžė, jog pasaulinis karas prieš terorizmą neturėtų būti apribotas tik Afganistanu.

Užbaigdamas dviejų dienų kelionę, kurios metu taip pat apsilankė Rusijoje ir Pakistane, T.Blairas teigė, kad Afganistaną valdančio Talibano režimas, dangstantis įtariamąjį teroristą Osamą bin Ladeną, "akivaizdžiai žlugo".

"Galiu jus užtikrinti, jog esame ryžtingai nusiteikę kovoti su teroristais ir Talibano režimu, ir ši kova bus tęsiama tol, kol mes laimėsime", - žurnalistams Delyje pareiškė Britanijos premjeras, paklaustas apie numatomus karinius veiksmus prieš Afganistaną.

T.Blairas pakartojo penktadienį Pakistane išsakytą mintį, jog "Afganistanui reikalinga stabili koalicinė vyriausybė, vienijanti pagrindines šalies etnines grupes".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.