aA
Didžiosios Britanijos gynybos ministras Geoffrey Hoonas teigia, kad NATO yra pasirengusi tęsti plėtrą, ir neatmeta galimybės, jog ilgainiui šis procesas gali apimti ir Rusiją.
NATO flag
Pirmojo vizito į Rusiją išvakarėse išskirtiniame interviu agentūrai "Interfax" G.Hoonas teigė, kad "pagal 10-ąjį Šiaurės Atlanto sutarties straipsnį NATO nare gali tapti bet kuri demokratinė Europos valstybė, kuri yra pasirengusi vadovautis Aljanso principais ir įnešti savo indėlį užtikrinant saugumą Šiaurės Atlanto regione".

"Šios nuostatos neatmeta galimybės, jog NATO nare gali tapti ir Rusija", - pabrėžė ministras. Tačiau, jo žodžiais, "šalys, kurios šiuo metu rengiasi stojimui į Aljansą, turi pereiti per reikšmingų politinių ir karinių reformų procesus".

Pasak G.Hoono, NATO neketina atsisakyti tolesnės plėtros, nors Rusija šį procesą ir vertina neigiamai. Britanijos gynybos ministro teigimu, "NATO siekia stiprinti saugumą ir stabilumą visame regione, todėl neturėtų būti laikoma, kad Aljanso plėtra kam nors kelia grėsmę".

Paklaustas, kokia jo nuomonė apie platesnės organizacijos sukūrimą vietoj NATO, kurios veikloje dalyvautų ir Rusija, ministras atsakė: "Egzistuoja daug organizacijų, kurios rūpinasi Europos saugumo klausimais: Jungtinės Tautos, Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacija (ESBO), NATO ir Europos Sąjunga. Nemanau, kad mes būtinai privalome kurti naują organizaciją, kuri sustiprintų Rusijos vaidmenį šioje srityje".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.