aA
Nesulaukus šimtadienio, premjero Algirdo Brazausko komanda atsisakė ryšių su visuomene patarėjos Jolantos Lunevičienės paslaugų. BNS žiniomis, pats premjeras ir kai kurie kiti jo patarėjai buvo nepatenkinti J.Lunevičienės kompetencijos stoka. Pastaruoju metu ji nebebuvo kviečiama į rytinius A.Brazausko patarėjų, atsakingų už ryšius su žiniasklaida ir visuomene, pasitarimus.
Potvarkį dėl patarėjos atleidimo premjeras ketvirtadienį pasirašė remdamasis jos pačios prašymu.

Šaltinių Vyriausybėje teigimu, jau kuris laikas ieškoma žmogaus, galinčio užimti laisva likusia patarėjo kėdę.

J.Lunevičienė neigia pasitraukianti dėl A.Brazausko ir jo komandos nepasitikėjimo. "Gavau pelningesnį ir geresnį darbo pasiūlymą", BNS sakė buvusi patarėja.

Vyriausybės vadovo patarėjai yra asmeninio pasitikėjimo pareigūnai, kurie į komandą ir priimami, ir atleidžiami premjero potvarkiu. Kadangi J.Lunevičienė atsistatydino pati, jai dviejų mėnesių atlyginimo dydžio išeitinė kompensacija nepriklauso.

36-erių metų J.Lunevičienės paskyrimas į socialdemokrato A.Brazausko komandą nuo pat pradžių buvo vertinamas prieštaringai, nes prieš tai ji dirbo liberalų premjero Rolando Pakso komandoje.

Žurnalistė J.Lunevičienė eina dirbti į viešųjų ryšių bendrovę "Acta Publika", kuriai vadovauja Rūta Vanagaitė, R.Pakso kabinete ėjusi patarėjos ryšiams su visuomene pareigas.

Dabar A.Brazausko politinio pasitikėjimo komandą sudaro 10 žmonių: 6 patarėjai, atstovė spaudai, sekretoriato vadovas ir kancleris bei jo pavaduotojas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.