aA
Premjeras Algirdas Brazauskas neigia spaudos pranešimus, neva jis vizito Švedijoje metu norėjo kartu pamedžioti su Švedijos karaliumi Carlu XVI Gustafu. A.Brazauskas išplatino pareiškimą, kuriame teigia, kad ši informacija yra melaginga, o šiuo metu abiejų šalių pareigūnai tik derina vizito programą ir laiką.
Algirdas Brazauskas
Algirdas Brazauskas
© "Lietuvos žinios"
Penktadienį dienraštis "Respublika" pranešė, kad su vienos dienos vizitu į Švediją besirengiantis premjeras A.Brazauskas nori ne tik svarstyti darbinius klausimus, bet ir pamedžioti. Tai neva dienraščiui patvirtino Švedijos ambasados Vilniuje antrasis sekretorius Carlas Michaelis Gransas.

"Kategoriškai pareiškiu, jog neketinau ir neišreiškiau pageidavimo medžioti mano vizito Švedijoje metu", - teigia premjeras.

Be to, jis pareiškė manąs, kad tokie straipsniai kenkia draugiškiems Lietuvos ir Švedijos santykiams.

Planuojama, kad su vienos dienos darbo vizitui į Švediją premjeras vyks lapkričio 19-ąją arba 20-ąją.

Praėjusių metų spalį Švedijos karalius Carlas XVI Gustafas, lydimas mokslo draugų, buvo atvykęs į Lietuvą su privačiu vizitu. Tris dienas Lietuvoje viešėjęs monarchas dalyvavo ančių ir kurapkų medžioklėje Marijampolės rajone.

Premjeras A.Brazauskas garsėja pomėgiu medžioti - jam yra tekę medžioti ne tik Lietuvoje, bet ir Kazachstane, Ukrainoje, Lenkijoje, Latvijoje, Suomijoje, privačiai dalyvauti safaryje Afrikoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.