aA
Lietuvos užsienio reikalų ministerija penktadienį sveikino Jungtinių Valstijų prezidento George'o W.Busho ryžtą tęsti NATO plėtrą.
NATO
Kaip BNS sakė užsienio reikalų viceministras Evaldas Ignatavičius, "pastarieji prezidento G.Busho pareiškimai - svarbūs patvirtinimai, kad JAV prezidento kalboje Varšuvoje išsakytas ryžtas plėsti NATO tebėra svarbus JAV užsienio politikos prioritetas ir po rugsėjo 11 d. JAV sukrėtusių teroro aktų".

Viceministras komentavo pranešimus apie G.Busho pokalbį telefonu su Lenkijos prezidentu Aleksandru Kwasniewskiu ir JAV prezidento laišką Sofijoje posėdžiaujantiems NATO narystės siekiančių šalių vadovams.

Lenkijos prezidentūros pranešimu, pokalbyje su A.Kwasniewskiu "prezidentas G.Bushas leido suprasti, kad pastarieji įvykiai nepakeitė Varšuvoje nusakytos JAV užsienio politikos krypties, kurios svarbus elementas yra NATO plėtra".

Lietuvos UR viceministras taip pat padėkojo Lenkijai, "praėjusio NATO plėtros etapo lyderei, kuri nuosekliai remia Lietuvą siekiant Aljanso narystės".

Laiške "Vilniaus grupės" forumo Sofijoje dalyviams G.Bushas teigia, kad 2002 metų lapkritį vyksiančiame NATO viršūnių susitikime "Jungtinės Valstijos bus pasirengusios kartu su sąjungininkėmis priimti konkrečius, istorinius sprendimus, padaryti viską, ką galime, kad įgyvendintume vieningos, laisvos ir taikios Europos idėją".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.