aA
Rio de Žaneiro gaisrininkai ketvirtadienį pagavo didžiulį smauglį, kurį gyventojai vadino iš Saudo Arabijos kilusio terorizmu kaltinamo Osamos bin Ladeno vardu, nes smauglys terorizavo žmones ir rijo naminius gyvulėlius.
Tarnaitė Neilda Liusija da Kosta išsigandusi iškvietė gaisrininkus, nes namų kieme Rio priemiestyje Bara da Tichuka ji pamatė 3 metrų ilgio gyvatę. Kaip paskui paaiškėjo, iš tikrųjų tai buvo ne gyvatė, o smauglys Boa constrictor.

"Mes išgirdome kalę lojant, todėl išbėgome į kiemą už namo, ten pamatėme, kaip smauglys rijo kalės šuniuką", - pasakojo 35 metų tarnaitė. "Tai buvo siaubinga", - pridūrė ji. Prireikė net aštuonių gaisrininkų, kad įveiktų smauglį ir įkeltų jį į sunkvežimį.

"Mes nusprendėme pavadinti gyvatę Bin Ladenu, nes ją buvo sunku pagauti, be to, ji yra pagrindinė įtariamoji dėl dingusių mūsų kaimynystėje šunų ir kačių", - aiškino N.L.da Kosta.

Osama bin Ladenas yra pagrindinis įtariamasis, organizavęs rugsėjo 11 teroro išpuolius prieš Pentagoną Vašingtone ir Pasaulio prekybos centrą Niujorke.

Rio, kuriame daug parkų, klimatas atogrąžų, pilna gyvačių ir smauglių, tačiau, kaip sakė ugniagesiai, smauglys Boa constrictor yra didžiausias ir retas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.