aA
Sąrašą, kuriame iš viso yra 143 asmenys, pradeda partijos pirmininkas, Vilniaus meras Rolandas Paksas, toliau - Vilniaus miesto tarybos nariai Gintaras Steponavičius, Dalia Kutraitė - Giedraitienė, parlamentaras Alvydas Medalinskas, buvę ūkio ir finansų ministrai Eugenijus Maldeikis ir Jonas Lionginas, Klaipėdos tarybos narys Eligijus Masiulis, liberalų atstovas spaudai Jonas Čekuolis, Kauno skyriaus vadovas Klemensas Rimšelis ir dešimtasis - radijo stoties "Radiocentras" vadovas Gintaras Babravičius.

Vienuoliktąją sąrašo vietą liberalai paliko "naujosios politikos" bloko partneriams - moderniesiems krikščionims demokratams. Ją užims šios partijos atstovas Artūras Vazbys. Paskutinis, 143-asis sąraše yra LLS vicepirmininkas, Klaipėdos miesto meras Eugenijus Gentvilas. Jis jau anksčiau paskelbė neketinąs dirbti Seime, o pasiliksiąs uostamiestyje.

Iš pirmojo sąrašo dešimtuko tik E. Maldeikis nekels savo kandidatūros vienmandatėje apygardoje. Partijos lyderis R. Paksas balotiruosis Vilniuje, Antakalnyje.

Praėjusią savaitę liberalai paskelbė, kad jei gautų rinkėjų mandatą per spalio 8 dieną vyksiančius Seimo rinkimus, siektų, kad naujosios vyriausybės premjeru būtų paskirtas R. Paksas.

Dabartinis Vilniaus meras R. Paksas, 44-erių, 1999 metais jau ėjo ministro pirmininko pareigas ankstesnėje konservatorių vyriausybėje, bet atsistatydino, prieštaraudamas sutarčiai dėl bendrovės "Mažeikių nafta" akcijų pardavimo JAV koncernui "Williams International". Netrukus po to jis išstojo ir iš konservatorių partijos bei vėliau tapo liberalų lyderiu.

Finansų ir ūkio ministrais LLS siūlytų R. Pakso vyriausybėje šias pareigas jau ėjusius J. Lionginą ir E. Maldeikį. Užsienio reikalų ministru LLS siūlytų A. Medalinską, kultūros ministru - Lietuvos nacionalinės filharmonijos direktorių Gintautą Kėvišą.

Anot viešosios nuomonės tyrimų, liberalai dabar yra antra pagal populiarumą Lietuvos politinė jėga po socialliberalų. Už LLS liepos mėnesį buvo pasiryžę balsuoti 6,9 proc. rinkėjų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.