aA
Buvęs Pietų Afrikos prezidentas Nelsonas Mandela ketvirtadienį simboliškai atidarė didžiausią Afrikos žemyne draustinį. Naujajam "Didžiajam Limpopo tarpvalstybiniam parkui" (Great Limpopo Transfrontier Park) priklauso Pietų Afrikos Kriugerio nacionalinis parkas ir kaimyninių Mozambiko ir Zimbabvės draustiniai.
Africa lion
Pasaulis gali pasimokyti iš mūsų, kaip visų labui panaudoti bendrą gamtos paveldą, pabrėžė N.Mandela, pridurdamas, kad naujasis draustinis yra puikus gerų kaimyninių santykių pavyzdys.

35 tūkst. kvadratinių kilometrų dydžio draustinis savo plotu beveik prilygsta Portugalijai ir regionui turi didelę ekonominę bei simbolinę reikšmę.

"Limpopo parkas", taip pavadintas pagal jo pasieniu tekančią upę, turi pritraukti apie milijoną turistų per metus ir suteikti gyvūnams daugiau judėjimo laisvės.

Įgyvendinant "superparko" projektą, Pietų Afrika jau ėmėsi į Mozambike esančią naujojo parko dalį perkelti pirmuosius iš tūkstančio dramblių. Ketvirtadienį į naują gyvenamąją vietą buvo atgabenti pirmieji septyni drambliai.

Tikimasi, kad naujasis parkas pradės pilnai funkcionuoti 2003 metais.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.