aA
Į Juodojoje jūroje sudužusio Rusijos lėktuvo katastrofos vietą pirmieji atskubėję sausakrūviai "Kapitan Vakulov" ir "Bosfor Star" ėmė traukti iš vandens žuvusiųjų kūnus, taip pat lėktuvo nuolaužas, pranešė Rusijos transporto ministerija.
Kaip pranešė Rusijos transporto ministerijos Valstybinio koordinacinio gelbėjimo centro vadovas Jevgenijus Travinas, Novorosijsko jūrų gelbėjimo centras praėjus 10 minučių po lėktuvo Tu-154 katastrofos išsiuntinėjo radijo telegramas visiems nelaimės rajone buvusiems laivams, prašydamas nedelsiant plaukti į įvykio vietą.

Rusijos tarnybos neatmeta galimybės, jog iš Tel Avivo į Novosibirską skridusio kompanijos "Sibir" lėktuvo katastrofą galėjo sukelti teroro aktas.

Remdamasis Novorosijsko jūrų gelbėjimo centro informacija, J.Travinas pranešė, kad informaciją apie Tu-154 įvykusį sprogimą patvirtino ir netoliese buvusio Ukrainos lėktuvo įgula.

Informuoti šaltiniai Maskvoje ir Tel Avive patikslino, kad sudužusiame lėktuve buvo ne 78, o 77 žmonės, iš jų 57 Izraelio piliečiai.

Tačiau šie duomenys dar galutinai oficialiai nepatvirtinti.

Rusijos prezidento informacijos valdyba, remdamasi oficialiais aviacijos dispečerių tarnybos duomenimis, taip pat pranešė, kad Tu-154 reisas maršrutu Tel Avivas - Novosibirskas buvo tiesioginis, be sustojimų, paneigdama ankstesnę informaciją, jog lėktuvas pakeliui buvo sustojęs papildyti degalų Bulgarijoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.