aA
Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių skyriaus pareigūnai iškėlė baudžiamąją bylą kyšio priėmimu įtariamiems dviem Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams.
Manoma, kad jie žadėjo padėti nelegaliai per Lietuvos ir Latvijos sieną pervežti prekes ir iš Lietuvos išgabenti automobilius be dokumentų.

Pasak STT, VSAT Šiaulių pasienio rinktinės Joniškio užkardos sargybos būrio jaunesnysis inspektorius pamainos viršininkas 32 Raimondas Čagus ir tos pačios užkardos būrio pasienietis policininkas 34 metų Aivas Ramanauskas buvo sulaikyti trečiadienį.

Tos dienos vakarą apie 21 val. 20 min., ne tarnybos metu civiliais drabužiais vilkėję pasieniečiai lengvuoju automobiliu atvyko į Vilniaus gatvėje Joniškyje esančią ,,Lukoil" degalinę.

Automobilį "Mazda 626", priklausantį vieno iš įtariamųjų artimam giminaičiui, vairavo A.Ramanauskas.

Degalinės stovėjimo aikštelėje pareigūnai susitiko su piliečiu K.B.

Pokalbis vyko įtariamųjų automobilyje. Pasak STT, jo metu pareigūnai pažadėjo padėti nelegaliai per valstybinę sieną iš Lietuvos į Latviją pervežti piliečio K.B. prekes - vaizdo ir garso aparatūros komplektus.

STT turi duomenų, kad šio pokalbio metu pasieniečiai taip pat pažadėjo per savo postus budėjimo metu leisti išvežti iš Lietuvos į Latviją automobilius be dokumentų. Už šiuos pažadus minėti pasieniečiai įtariami paėmę 600 litų kyšį.

R.Čagus ir A.Ramanauskas buvo sulaikyti degalinės teritorijoje. Įvykio vietos apžiūros metu buvo rasta nurodyta pinigų suma. Pasieniečiai sulaikyti 48 valandoms. Vyksta tyrimas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.