aA
Socialdemokratų ir socialliberalų koalicijos lyderiai Algirdas Brazauskas ir Artūras Paulauskas neatmeta galimybės po Seimo rinkimų sudaryti koaliciją su populistine Darbo partija, tačiau mato šansų sudaryti ir "vaivorykštės" koaliciją.
Algirdas Brazauskas
Algirdas Brazauskas
© ELTA
Premjeras Algirdas Brazauskas žurnalistams sekmadienio vakarą sakė nenorįs projektuoti galimos koalicijos variantų ir vis ragino laukti rinkimų rezultatų.

"Rezultatų palauksime ir viskas bus aišku", - sakė A.Brazauskas.

A.Brazauskas teigė, kad socialdemokratų ir socialliberalų koalicija, kuri pagal apklausas gautų apie 20 proc. rinkėjų balsų, gali koaliciją sudaryti ne tik su Darbo partija, bet ir su kitoms politinėmis jėgomis. Anot premjero, tai priklausys "nuo rezultatų".

Jo manymu, Seimo branduolys turi išlikti tas pats, tada Vyriausybės sprendimai bus kokybiškesni.

A.Brazauskas tikina, jog "stengsis formuoti tokią koaliciją, kad būtų užtikrintas politikos tęstinumas" bei pabrėžia, kad koaliciją sudarys su tais, kurie labiau palaiko socialdemokratų ir socialliberalų principus.

Seimo pirmininkas A.Paulauskas taip pat tikina, kad pagrindinis koalicijos partnerių pasirinkimo būdas bus pagal "partijų programines nuostatas".

Paklaustas dėl galimos koalicijos su Darbo partija, dabartinio parlamento vadovas taip pat teigė, jog tai priklausys nuo rinkimų rezultatų.

"Visi kurie norės su mumis sudaryti koaliciją, jų prašymai bus įvertinti", - dėstė jis.

A.Paulauskas nenorėjo prognozuoti rinkimų rezultatų, tačiau teigė manantis, kad skirtumas tarp Darbo partijos bei socialdemokratų ir socialliberalų koalicijos "gali būti ir mažesnis".

Baltijos televizijos ir dienraščio "Lietuvos žinios" užsakymu viešosios nuomonės ir rinkų tyrimų bendrovės "RAIT" atlikta balsavusių rinkėjų apklausa rodo, kad A.Brazausko ir A.Paulausko koalicija gavo 20,45 proc. rinkėjų balsų ir pagal rezultatus būtų antroje vietoje.

Daugiausiai balsų surinko populistinė Darbo partija - 28,32 proc.

Sekmadienį vykusių eilinių Seimo rinkimų pirmajame ture dalyvavo 1 253 kandidatai, iškelti 71-oje vienmandatėje ir vienoje daugiamandatėje apygardose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.