aA
Rusijos delegacija NATO Parlamentinės Asamblėjos sesijoje sieks, kad iš darbotvarkės būtų išbrauktas pranešimas "Demokratinių reformų perspektyvos Jugoslavijoje Federacinėje Respublikoje, Baltarusijoje ir Kaliningrade".
Kaip pranešė spaudos konferencijoje ketvirtadienį Rusijos delegacijos vadovė, Valstybės Dūmos pirmininko pirmoji pavaduotoja Liubovė Sliska, "mums kelia nerimą šio pranešimo projektas ir stebina pats jo pavadinimas, kuris, mūsų nuomone, yra mažiausiai netaktiškas".

L.Sliska atkreipė dėmesį, kad Kaliningrado sritis yra Rusijos Federacijos subjektas, ir taip ją traktuoti yra mažiausiai nekorektiška.

Delegacijos vadovė pranešė, kad pirmą kartą per pastarąjį laiką į NATO Parlamentinės Asamblėjos darbotvarkę neįtrauktas klausimas dėl Čečėnijos. Tai, jos nuomone, dar kartą rodo, kad Vakarų požiūris į Čečėnijos problemą keičiasi.

Kaip sakė L.Sliska, Vakarai mus ėmė geriau suprasti po rugsėjo 11-osios įvykių Amerikoje ir iš esmės pripažino, kad Rusija Šiaurės Kaukaze kovoja su tarptautiniu terorizmu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.