aA
Politologas Alvidas Lukošaitis mano, kad mažas rinkėjų aktyvumas sekmadienį vykstančiuose Seimo rinkimuose rodo, jog Lietuvos žmonės nusivylė pastaruoju metu įvairių skandalų krečiama šalies politika.
Seimo rinkimai, balsavimas, balsuojama
Seimo rinkimai, balsavimas
© DELFI
"Manau, kad pastaruoju metu žmonėms buvo daug sumaiščių, daug kas susijaukė, apsivertė aukštyn kojom, todėl žmonės numojo ranka. Kiekvienam piliečiui pareigos atlikimas tarsi politinis veiksmas, o pastaruoju metu politika yra atgrasi, todėl žmonės nelabai mato ir nesitiki racionalių dalykų", - sakė A.Lukošaitis.

Politologo nuomone, į rinkimus eina kerštaujantys piliečiai, tuo tarpu pilietiškai ramesni žmonės į rinkimus numojo ranka, nes savo gyvenimą ketina tvarkytis savo jėgomis, iš valdžios nieko nesitiki, o aktyviai dalyvauti rinkimuose raginantys šūkiai "Būk pilietis" jų neįtikina.

A.Lukošaitis pažymėjo, kad pastaraisiais metais Vyriausybė dirbo normaliai, užtikrino politinį stabilumą, nepaisant tų "nelaimingų paksiadų", pasiekti strateginiai tikslai, neįvyko jokių revoliucingų reformų, už kurias žmonės norėtų "nušluoti" politikus.

"Labai gaila, bet jei išliks žemas aktyvumas, tai didesnį svorį rinkimų rezultatams turės tie įaudrintų piliečių balsai, kurie, nemanau, kad mūsų demokratijai duos didesnės naudos", - prognozavo A.Lukošaitis.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas mažą rinkėjų aktyvumą aiškino žmonių nusivylimu. "Gal žmonės nusivylę, palieka rinkimus kitiems, kad paskui galėtų tą Seimą kritikuoti?" - spaudos konferencijoje spėjo Z.Vaigauskas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.