aA
Liberalų ir centro sąjunga (LiCS) nė vienu atveju nesutiks sudaryti bendros koalicijos su Darbo partija ir Liberaldemokratų partija. Tuo pačiu liberalcentristai svarsto galimybę paremti mažumos Vyriausybę, jei tokia būtų formuojama po šių Seimo rinkimų. Tokius sprendimus, pasak LiCS pirmininko Artūro Zuoko, priėmė šeštadienį posėdžiavusi Liberalų ir centro sąjungos valdyba.
Seimo rinkimuose balsuoja Artūras Zuokas
Seimo rinkimuose balsuoja Artūras Zuokas
© ELTA
Ji, be to, sudarė partijos derybininkų grupę, kurie po rinkimų tartųsi dėl galimų koalicijų su kitomis partijomis sudarymo. Derybininkų grupę, kuriai vadovaus pats A. Zuokas, taip pat sudarys liberalcentristai Eligijus Masiulis, Vytautas Bogušis, Algis Čaplikas bei Petras Auštrevičius.

"Svarstėme galimybę paremti mažumos Vyriausybę, jei būtų tokia formuojama, netampant tokios valdančiosios koalicijos partneriais, bet paremiant naująją Vyriausybę esminiais klausimais bei sprendimais", - sekmadienį sakė A. Zuokas. Jis čia pat pridūrė, jog pasiūlyti formuoti mažumos Vyriausybę, atsižvelgdamas į Seimo rinkimų rezultatus, gali prezidentas Valdas Adamkus, kurio vaidmuo, A. Zuoko teigimu, bus lemiamas formuojant koalicijas.

Sekmadienio vidurdienį liberalcentristų vadovas A. Zuokas balsavo Vilniaus dailės akademijoje esančioje rinkimų apylinkėje.

A. Zuokas pareiškė viltį, kad rinkėjai per šiuos rinkimus pasirinks "tas politines partijas ir jų lyderius, kurie veda Lietuvą į ateitį, kurie neatstovauja konkrečių labai siaurų interesų grupių ir nesiekia siauros asmeninės naudos".

"Šie rinkimai ir jų kampanija parodė, kad tam tikros interesų grupės gerai supranta, kokią naudą jos gali turėti būdamos valdžioje. Deja, kartojasi Rusijos scenarijai, kai verslo grupės susitapatina su politika ir formuojasi oligarchinė sistema. Juo labiau matant mūsų teisėsaugos institucijų silpnumą, iškyla grėsmė, ar tokia išrinkta naujoji valdžia bus kontroliuojama", - sakė A. Zuokas.

Liberalcentristų vadovo teigimu, šių rinkimų kampanija sudarė įspūdį rinkėjams, esą naujoji valdžia būtų socialiai orientuota.

"Tačiau kaip nebūtų keista, tie, kurie pabrėždavo socialinę orientaciją, iš tikrųjų mažiausiai yra pasirengę tai daryti. Visa rinkimų agitacija rodo, kad dauguma politinių partijų ir lyderių orientuojasi į išlaikytinių valstybę, visiškai pamiršdami pagerbti dirbantį žmogų, kuris būtent yra valstybės pagrindas", - teigė A. Zuokas.

Pats A. Zuokas šiuose rinkimuose konkuruoja su Darbo partijos pirmininku Viktoru Uspaskichu. A. Zuokas sekmadienį sakė tikįs, jog Kėdainiuose, kur jis kandidatuoja, jam pavyks išeiti į antrąjį rinkimų turą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.