aA
Socialdemokratų lyderis premjeras Algirdas Brazauskas teigia nemanantis, kad Darbo partija iškovos daugumą vietų Seime, ir neatmeta galimybės burtis į koaliciją su šia politine jėga. "Gal ir galima, bet esant tam tikrom sąlygom", - žurnalistams sakė A.Brazauskas po to, kai balsavo sekmadienį vykusiuose Seimo rinkimuose.
Algirdas Brazauskas
Algirdas Brazauskas
© ELTA
Tarp tokių sąlygų premjeras paminėjo reikalavimą išlaikyti dabartinės jo vadovaujamos Vyriausybės veiklos tęstinumą, jos programą bei tikslus.

A.Brazauskas sakė nemanantis, kad Darbo partija galėtų laimėti daugumą vietų Seime, o socialdemokratų ir socialliberalų koalicijai prognozavo "daug" mandatų.

Kartu premjeras pabrėžė, kad jei parlamente pasikeistų daugiau kaip pusė parlamentarų, tai būtų "blogas reiškinys".

Jei vis dėlto socialdemokratų ir socialliberalų koalicija liktų opozicijoje, A.Brazauskas žadėjo "išeiti į pensiją", jau antrą kartą per savo gyvenimą. Pirmą kartą A.Brazauskas pensininku tapo po to, kai 1998 metais baigėsi jo prezidentavimo kadencija. 2001 metų vasarą A.Brazauskas grįžo į valstybės tarnybą ir užėmė premjero postą.

A.Brazauskas taip pat pakartojo jau anksčiau išsakytas savo mintis, kad Seimo rinkimai turėtų vykti ne rudenį, o pavasarį, kovo mėnesį. Tuomet, premjero nuomone, po rinkimų suformuota Vyriausybė turėtų pakankamai laiko parengti biudžeto projektą.

Paklaustas, ar neatsibodo trečią kartą per vienerius metus eiti balsuoti, premjeras tikino, kad tikrai ne.

"Ne taip dažnai. Kas savaitę nebūna, pertrauka tai šiokia tokia yra", - sakė A.Brazauskas, pridūręs, kad visuomet "sąžiningai vaikštau į rinkimus".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.