aA
Mažeikiškiai 19 metų Albinas Degutis ir 21 metų Kęstutis Gudinas jaunystę praleis už grotų. Pernai spalio 25-osios vakare K.Gudinas su A.Degučiu apiplėšė pastarojo giminaitę - 85 metų Kazimierą Šveriebienę.
Degtinė
Pagrobęs 11 litų, A.Degutis moterį nužudė. A.Degutį Šiaulių apygardos teismas už plėšimą bei nužudymą nuteisė 18 metų laisvės atėmimo. Pirma tris kartus už vagystes teistas vyriškis bausmę turės atlikti sustiprintojo režimo kolonijoje.

Anksčiau keturis kartus už vagystes teistas K.Gudinas buvo pripažintas kaltu dėl plėšimo. Už šį nusikaltimą jam griežtojo režimo kolonijoje teks praleisti 9 metus. Paskelbus nuosprendį K.Gudinas buvo suimtas teismo salėje.

Teismas nusprendė konfiskuoti visą K.Gudino ir A.Degučio turtą. Pernai spalio 25-ąją A.Degutis Mažeikiuose girtavo su draugais. Norėdamas labiau apsvaigti jaunuolis namine degtine užgėrinėjo raminamuosius.

Kaip paaiškėjo vėliau, A.Degutis tądien išgėrė apie 20 tablečių raminamųjų. Vakare prie kompanijos prisidėjo tik prieš penkias dienas į laisvę iš įkalinimo įstaigos išleistas K.Gudinas. Pasibaigus degtinei visi išsiskirstė. Kaimynai A.Degutis ir K.Gudinas į namus patraukė drauge. Pakeliui abu užsinorėjo dar išgerti, bet nebeturėjo pinigų.

Tada A.Degutis K.Gudinui pasiūlė užeiti pas Sedos gatvėje gyvenančią K.Šveriebienę. Šią tolimą giminaitę globojo A.Degučio motina. K.Šveriebienė kartais paskolindavo A.Degučiui po keletą litų. Kai girti jaunuoliai atėjo prie K.Šveriebienės namų, moteris jau miegojo. A.Degutis pabeldė į miegamojo langą ir paprašė įsileisti.

Pravėrusi duris ir pamačiusi, kad jos giminaitis su draugu girti, moteris nepanoro jų įsileisti į vidų. Netoliese šunį vedžiojęs kaimynas išgirdo, kaip moteris barėsi: "Ko lendate girti". Tačiau jaunuoliai nepakluso ir įsmuko į vidų.

Virtuvėje A.Degutis paprašė 4 litų. K.Šveriebienė pinigų nedavė ir norėjo neprašytus svečius išvaryti. Tada supykęs A.Degutis pagriovė moterį ant žemės ir du kartus spyrė jai į galvą.

Po to įsibrovėliai savo auką dar talžė žarstekliu. A.Degutis miegamajame rado K.Šveriebienės piniginę ir susižėrė į kišenę ten buvusius smulkius pinigus - iš viso 11 litų.

Pabūgęs, kad K.Šveriebienė atsipeikėjusi paskųs jį motinai, A.Degutis nusprendė sumuštą moterį nužudyti. Jis stalčiuje susirado peilį, viena ranka atlenkė moters galvą ir peiliu rėžė per kaklą. Sužeistoji netrukus mirė nuo ūmaus nukraujavimo.

"Lietuvos rytas"