aA
Laimingai baigėsi incidentas prie uosto vartų molo. Čia nuo nuskendusio laivo nuolaužų į krantą vos grįžo trys žvejai. Penktadienio pavakare pareigūnai pastebėjo ant nuskendusio laivo nuolaužų šalia uosto vartų molo žvejojančius tris žmonės. Stiprėjant vėjui ir didėjant bangavimui iškilo pavojus jų saugumui.
Jūra, Klaipėda, molas
Jūra, Klaipėda, molas
© ELTA
Anot policijos, tėvas su nepilnamečiais sūnumi ir jo draugu nebegalėjo grįžti į krantą, mat bangos jau buvo pasiekusios lyną, kuriuo žvejai eina iki nuskendusio laivo. Prie molo skubiai buvo išsiųsti Eismo priežiūros tarnybos bei Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai. Apie incidentą informuotas ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto Jūrų paieškos bei gelbėjimo centras, tačiau šis dėl pernelyg didelio bangavimo negalėjo atsiųsti savo laivo.

Laimei, viskas baigėsi sėkmingai - kai vėjas ir bangos kuriam laikui šiek tiek aprimo, žvejai lynu grįžo atgal. Šioje vietoje žvejoti draudžiama, todėl pažeidėjams gresia piniginė bauda.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.