aA
Šią savaitę Meksiko oro uoste sulaikytas Lietuvos pilietis, savo lagamine bandęs pervežti šiek tiek daugiau nei 10 kilogramų kokaino. Kaip pranešė vietos spauda, 55 metų Vytautas Pakuckas sulaikytas spalio 5 dieną. Pagal BBC pateikiamą neoficialią kokaino kainą, sulaikytas narkotikų kiekis gali kainuoti apie 2,5 mln. Lt.
narkotikai, kokainas
© Corbis/Scanpix
Pareigūnų dėmesį į V.Pakucko lagaminą patraukė kvaišalų paieškai išdresuotas šuo, labai įnirtingai uostinėjęs lagaminą ir užuodęs jame esančius narkotikus.

Keleivio paprašius atidaryti lagaminą, jame rasti du aplankai, kurių kiekviename buvo po penkis pakelius baltų miltelių, panašių į kokainą.

Atlikus nuodugnius miltelių tyrimus pasitvirtino, kad vežtosios medžiagos buvo kokainas. Iš viso rasta daugiau nei 10 kilogramų.

Pareigūnams V.Pakucku pristatęs pilietis teigė vykęs iš Kosta Rikos. Sulaikytasis pareiškė per Madridą ketinęs vykti į Amsterdamą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.