aA
Pietų Afrikos Respublikoje dvi turistės - viena britė ir viena olandė - patyrė rimtas nugaros traumas, kai į jų safario automobilį įsirėžė nuo liūtės bėgusi žirafa, penktadienį pranešė jų namelio rezervate savininkė.
Liūtas
Liūtas (TV1 nuotrauka)
"Tai buvo keistas atsitikimas - apie jį visi tik ir kalba, - sakė Tamm Mclintock. - Turistės stebėjo liūtus, kai užpakalyje išgirdo kažką bėgant. Viena liūtė vaikėsi tris žirafas. Moterys įjungė automobilio šviesas, bet viena žirafa kaktomuša atsitrenkė į mašiną".

Pusę tonos sveriantis gyvūnas užvirto ant maždaug 40 metų olandės, sužeisdamas ir Didžiosios Britanijos pilietę. PAR karinių oro pajėgų sraigtasparnis iš rezervato, įkurto šalies šiaurėje esančio Krugerio nacionalinio parko pakraštyje, sužalotas moteris nuskraidino į ligoninę.

Olandei buvo atlikta tris valandas trukusi operacija, pažymėjo T.Mclintock.

"Ji vis dar nejaučia savo kojų", - nurodė ji. - Tačiau jos abi nenusiminė. Turistės sakė būgštavusios dėl nusikalstamumo Pietų Afrikoje, bet niekada nemaniusios, kad nukentės nuo žirafos".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.