aA
Trejus metus ukmergiškiai teismo antstoliai, kurių pagrindinė funkcija vykdyti teismo sprendimus, sumaniai suko daugiau kaip 2 mln. Lt. Tuos pinigus pilietis Vytautas Pučinskas gera valia pervedė į jų sąskaitą, kad garantuotų ieškinį. Taip be didelių pastangų ir jokios atsakomybės antstoliai uždirbo net 362 tūkst. litų.
V.Pučinskas
V.Pučinskas
© "Lietuvos žinios"
Taip atsitiko, jog teismas pagal piliečio V.Š. ieškinį Vytautui Pučinskui buvo areštavęs visą pastarojo turtą. 1998 metais ieškiniui garantuoti ponas Vytautas geranoriškai į Ukmergės apylinkės teismo Teismo antstolių kontoros sąskaitą (iki šių metų pradžios tų dviejų įstaigų sąskaitos buvo bendros) įnešė 2 048 035,74 Lt, gautus už vienos bendrovės akcijas.

Tų pačių metų sausį Ukmergės rajono apylinkės teismo teisėjas Rimantas Kliauga priėmė nutartį panaikinti areštą V.Pučinsko turtui. Areštas buvo panaikintas. Milijonus laikinai priglobė garbi įstaiga.

O teismo procesai girgždėdami tebesisuka iki šiol: iš pradžių Ukmergėje, vėliau Vilniuje ir Širvintose - niekaip piliečiui V.Š. nepavyksta įrodyti savo tiesos. Tačiau šios painios bylos labirintais paklaidžiosime kitą kartą, dabar paseksime minėtų milijonų pėdsakais.

Tiek pats V.Pučinskas, tiek redakcijos konsultantai vienu balsu tvirtino, jog pinigai, kol vyksta teismai, turėjo gulėti nejudinami ten, kur buvo įdėti - į Ukmergės apylinkės teismo Teismo antstolių kontoros (toliau - teismo) sąskaitą. Anaiptol.

Praėjus vos keliems mėnesiams, kai jie įplaukė, teismas, atstovaujamas Teismo antstolių kontoros prie Ukmergės rajono apylinkės teismo tuometinės vyr. antstolės Nijolės Gansiniauskienės, su LŽŪB Ukmergės skyriumi sudarė juridinio asmens terminuoto depozito sutartį ir tuos 2 048 035,74 Lt padėjo į terminuoto indėlio sąskaitą.

Bankas įsipareigojo už mėnesiui patikėtus pinigus mokėti 6 proc. metinių palūkanų. Vėliau tokios pat operacijos kartojosi kas mėnesį. Kaip liudija LŽŪB Ukmergės skyriaus valdytojas J.Varžgalys, priskaičiuotos palūkanos kas mėnesį buvo pervedamos į teismo sąskaitą. Tokiu būdu "prasukti" milijonai atnešė 362 570,62 Lt palūkanų.

Redakcijos žiniomis, per pastaruosius trejus metus labai atkuto Ukmergės rajono apylinkės teismas - įsigijo puikų autobusiuką, susiremontavo pastatą, neturi jokių finansinių problemų.

V.Pučinskas sako tik dabar supratęs, kodėl prieš trejus metus jam paprašius, kad tie milijonai būtų areštuoti jo asmeninėje sąskaitoje, Ukmergės rajono apylinkės teismas su tuo nesutiko. Žmogus rado atsakymą ir į nuolat jį kankinusį klausimą, kodėl taip ilgai bylos vilkintos Ukmergės teisme, o jų galo vis nebuvo matyti.

Reikėjo sukti milijonus - ši operacija truko trejus metus. Iki 2001ųjų balandžio. Būtent tada V.Pučinską pasiekė informacija apie milijonų judėjimą. Kai Širvintų rajono apylinkės teismas (dabar čia vyksta dalis procesų) paprašė informacijos apie V.Pučinsko pervestas lėšas, Teismo antstolių kontora prie Ukmergės rajono apylinkės teismo nebepratęsė terminuoto depozito sutarties termino ir vėl perkėlė pinigus į savo sąskaitą.

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"