aA
Paskirtasis Europos Sąjungos (ES) vidaus rinkos komisaras Charlie McCreevy dėl prasto ES įvaizdžio atvirai apkaltino valstybes nares, skelbia tinklalapis "EU Observer".
Europos Sąjunga, euras
Europos Sąjunga, euras
© Reuters/Scanpix
Charlie McCreevy, kuris anksčiau buvo Airijos finansų ministras, ketvirtadienį Europos Parlamento nariams sakė, jog ES nacionalinės vyriausybės nepakankamai dėmesio skiria Sąjungai kylančioms problemoms.

"Jei norime įveikti savo piliečių abejingumą ar netgi priešiškumą Europos Sąjungai, tuomet tinkama turi būti ne tik tai, ką darome čia, Briuselyje, bet ir valstybių narių politiniai lyderiai privalo prisiimti didesnę atsakomybę už to, ką bandome padaryti, aiškinimą piliečiams", - teigė paskirtasis komisaras.

Jis taip pat paragino valstybes nares vykdyti savo įsipareigojimus bendrajai rinkai ir nežiūrėti į jos taisykles kaip į neprivalomas.

Per tris valandas trukusį svarstymą Europos Parlamente Charlie McCreevy leido aiškiai suprasti, kad yra laisvosios rinkos šalininkas. "Tikiu, jog rinkų atvėrimas yra naudingas visiems", - sakė paskirtasis pareigūnas.

Jis kelis kartus paminėjo Airiją - vieną iš šalių, kuri labiausiai pasipelnė iš narystės ES ir kurios finansų ministru Charlie McCreevy dirbo pastaruosius septynerius metus.

"Airijos ekonominę sėkmę lėmė ne tik teisinga ekonomikos politika, - teigė paskirtasis komisaras. - Tai nemažai priklausė ir nuo Airijos sugebėjimo pasinaudoti didžiulės bendrosios rinkos galimybėmis".

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.