aA
Vietoj šią savaitę Vilniaus čigonų tabore sudeginto policijos posto ketvirtadienį buvo pastatytas naujas bei įrengta viena vaizdo kamera. Be to, sostinės policijos vadovai, nepaisydami tabore gyvenančių čigonų skundų dėl padažnėjusių reidų, žada, kad jie vyks tol, kol bus pažabota prekyba narkotikais.
Čigonai, romai, taboras
Čigonai, romai, taboras
© ELTA
Policijos vadovai taip pat žada ištirti čigonų skundus dėl policininkų elgesio su jais ir jau pradėjo atitinkamą tyrimą.

Kaip pranešė Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato (VPK), penktadienį su taboro atstovais susitikęs VPK viršininkas Erikas Kaliačius ir kiti pareigūnai norėjo iš pirmųjų lūpų išgirsti konkrečius romų priekaištus dėl spalio 6-7 dienomis vykusių policijos operacijų, kurių metu, pasak romų, policijos pareigūnai su jais elgėsi netaktiškai, naudojo jėgą ir atliko kitokius neteisėtus veiksmus.

Pasak VPK pranešimo spaudai, E.Kaliačius pažadėjo asmeniškai kontroliuoti policijos vykdomus reidus bei išsiaiškinti reidų, vykusių trečiadienį ir ketvirtadienį, aplinkybes ir nustačius pareigūnų kaltę - juos nubausti.

"Reidai romų tabore vyks tol, kol čia bus pažabota prekyba narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis bei kitos nusikalstamos veikos ir teisės pažeidimai, tačiau neteisėti pareigūnų veiksmai tikrai nebus toleruojami ir išsiaiškinus tokius atvejus, policijos pareigūnai bus griežtai baudžiami", - sakė sostinės policijos vadovas.

Pasak pranešimo spaudai, išklausius romus, Vilniaus VPK Vidaus tyrimų poskyryje pradėti 2 tarnybiniai patikrinimai dėl pareigūnų veiksmų.

Trečiadienį ir ketvirtadienį tabore vykusių reidų metu dėl įvairių nusikaltimų buvo sulaikyta daugiau nei 20 asmenų, tarp kurių 4 - įtarus narkotinių medžiagų laikymu ir vartojimu. Išaiškinta 20 kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Policijos dėmesys Vilniaus pakraštyje esančiam čigonų taborui sustiprėjo po to, kai pastarieji pasipriešino policijos posto tabore pastatymui ir vaizdo kamerų įrengimui.

Pirmadienį pastatytas stacionarus policijos postas teišstovėjo dvi paras - trečiadienį jis buvo sudegintas. Šiuo postu siekiama sustabdyti narkotikų srautą iš taboro, kuris yra didžiausias narkotikų gamybos ir platinimo centras Vilniuje.

Kaip pranešė VPK, ketvirtadienį vietoj sudeginto posto buvo pastatytas naujas, taip pat buvo įrengta viena vaizdo kamera.

Pasak pranešimo spaudai, artimiausiu metu bus įrengtos dar kelios kameros, sutvarkytas apšvietimas bei atlikti kiti techniniai darbai, skirta daugiau policijos pajėgų vykdyti policines priemones ne tik teritorijoje, kur pastatytas postas, bet ir žemutiniame tabore bei Rodūnės kelio prieigose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.