aA
Už kovo mėnesį surengtą nesankcionuotą piketą prie savivaldybės Šiaulių miesto apylinkės teismas trečiadienį skyrė 30 parų arešto nacionalsocialistui Mindaugui Murzai. Už šį piketą teismas M.Murzą buvo nubaudęs 1 800 litų bauda, tačiau jis jos nesumokėjo ir atsisakė dirbti viešuosius darbus.
Mindaugas Murza
Mindaugas Murza
Nuo rugsėjo 13 dienos M.Murza yra uždarytas į Šiaulių policijos areštinę, kur atlieka 30 parų areštą už kitas nesumokėtą baudą, skirtą už kitą nesankcionuotą mitingą prie savivaldybės. Iš areštinės M.Murza turėtų išeiti spalio 13 dieną.

Jeigu M.Murza neapskųs trečiadienį paskelbto teismo sprendimo pakeisti baudą į areštą, jam vėl teks grįžti į areštinę.

M.Murza buvo atvežtas iš areštinės į teismo posėdį ir jame dalyvavo. Prie teismo pastato buvo atvykę jo bendražygiai.

M.Murzai 1400 litų ir 1800 litų baudos buvo skirtos už kovo mėnesį prie Šiaulių savivaldybės surengtus nesankcionuotus mitingus.

Teismo antstoliai aukcione pardavė seną M.Murzos automobilį "Volkswagen Golf", už kurį buvo gauta 1 tūkst. litų. Nesumokėta baudos dalis dabar yra 2 tūkst. 200 litų.

Pernai liepą M.Murzai už Susirinkimų įstatymo pažeidimą jau buvo paskirta 500 litų bauda.

Pagal įstatymus, už susirinkimų tvarkos pažeidimus yra numatyta bauda nuo 500 iki 2000 litų arba 30 parų arešto.

Iki praėjusių metų pabaigos M.Murza vadovavo nelegaliai nacionalsocialistų partijai, vėliau, siekdamas legalizuotis, perėjo į registruotą Gyvenimo logikos partiją, tačiau ir iš jos netrukus išstojo su savo bendraminčiais. Dabar M.Murza su savo pasekėjais nepriklauso jokiai partijai. Jis skelbė ketinąs vienytis "su keliomis nacionalinėmis-patriotinėmis" organizacijomis, tačiau jų neįvardijo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.