aA
Valstybės saugumo departamentui (VSD) susidomėjus interneto tinklalapiu "Terorizmas", šią svetainę sukūręs autorius ją uždarė ir atsiprašė už savo poelgį.
"Atsiprašome jei mūsų tinklalapis sukėlė kažkokių nesusipratimų ar galbūt buvo suprastas neteisingai ir įvertintas kaip propaguojantis terorizmą ar smurtą. Noriu atsakingai pabrėžti jog taip NĖRA! Mes esame PRIEŠ TERORIZMĄ! Smerkiame asmenis atliekančius šiuos neleistinus veiksmus!!! Prašome suprasti teisingai ir paimti tai domėn..." (kalba netaisyta - BNS).

Toks užrašas atsiranda internete, surinkus tinklapio adresą “www.teroristai.f2s.com”.

VSD trečiadienį pranešė, kad nustatė tinklapio autorių. Jis raštu paaiškino tinklapio sukūrimo aplinkybes. Pareigūnai jį oficialiai įspėjo ateityje neužsiimti tokia veikla.

VSD pareiškė, kad visi panašaus pobūdžio veiksmai bus itin kruopščiai tiriami, o jų autoriai traukiami atsakomybėn. VSD jau yra pasiūlęs priimti atitinkamas įstatymų pataisas, kurios numatytų griežtesnę atsakomybę už terorizmo, rasinės, tautinės ar religinės neapykantos propagavimą, taip pat - elektroninės komunikacijos priemonėmis.

Apie egzistuojantį tinklapį VSD antradienį sužinojo iš žurnalistų.

Tinklapyje buvo teigiama, kad dėl rugsėjo 11-sios teroro aktų Niujorke ir Vašingtone kaltos pačios Jungtinės Amerikos Valstijos.

"Mūsų nuomone, tai - išsivadavimo arba partizaninis karas, o gal net pasipriešinimas invazijai", - buvo teigiama svetainės įžanginiame straipsnyje.

Tinklapio apskaitoje buvo matyti, kad čia lankėsi 251 žmogus. Svetainėje buvo įtariamo teroro aktų organizatoriaus Osamos bin Ladeno nuotraukų, angliškų frazių, garbinančių islamą ir Alachą.

Pagal svetainėje pateikiamą informaciją, tinklapis veikė nuo rugsėjo 11-sios dienos, kai teroristų užgrobti lėktuvai įsirėžė į Pasaulio prekybos centro dangoraižius Niujorke ir Pentagono pastatą Vašingtone.

TV3 žiniomis, tinklapis buvo patalpintas serveryje Londone. Informaciją apie tinklapį VSD perdavė britų specialiosioms tarnyboms.

BNS