aA
Vakarų civilizacija dėl mažo gimstamumo ir nepakankamos vaikų teisių apsaugos dažnai nesugeba užsitikrinti savo ateities, trečiadienį sakė popiežius Jonas Paulius II.
Popiežius
Meldžiasi popiežius Jonas Paulius II.
© Reuters/Scanpix
Savo savaitinį kreipimąsi popiežius skyrė santuokos temai, tačiau ispaniškai skaitytą jo dalį išplėtojo, taip reaguodamas į praėjusią savaitę Ispanijos vyriausybės priimtą sprendimą įvesti "vienos lyties santuokų institutą".

Jonas Paulius II pažymėjo, kad pagrindinis santuokos pašaukimas - išleisti į pasaulį naują žmonių kartą, o nuo to, pasak popiežiaus, labiausiai priklauso visuomenės išlikimas.

Niekada homoseksualų santuokoms nepritaręs pontifikas pabrėžė, kad vaisingumo niekaip negalima atskirti nuo motinystės. Apie tai Jonas Paulius II atvirai prašneko praėjus penkioms dienoms po to, kai Ispanijos naujoji socialistų vyriausybė pritarė įstatymui, kuris gėjų ir lesbiečių poroms suteiks teisę tuoktis, skirtis ir įsivaikinti.

Šį vyriausybės siūlymą dar turi patvirtinti parlamentas.

Ispanijos Katalikų Bažnyčia jau pareiškė, kad teisės tuoktis ir įsivaikinti suteikimas homoseksualams - "virusas, kuriuo gali būti užkrėsta visuomenė".

Popiežius karštai pritarė šiems žodžiams ir, skaitydamas ispaniškąją kreipimosi dalį, dar pridūrė maldą "už visas santuokas, pašauktas gimdyti naujas gyvybes", bei dusyk pakartojo, kad visa civilizacijos ir išganymo istorija priklauso nuo vaikų.

"Tai svarbi ir savalaikė tema Vakaruose, dažnai nepajėgiančiuose užsitikrinti savo išlikimo ateityje per kartų kaitą ir rūpestį naujomis gyvybėmis, kurios tęstų žmonijos civilizaciją ir suvoktų išganymo istoriją", - sakė Šventasis Tėvas.

Ispanija tapo trečiąja pasaulio valstybe, kur leista tuoktis homoseksualų poroms. Gėjų ir lesbiečių porų santuokos taip pat yra įteisintos Nyderlanduose ir Belgijoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.