aA
Vilniaus miesto 1-osios apylinkės teismas ketvirtadienį leido 58 paroms suimti 37 metų lietuvį Vidmantą Varkalį, kuris įtariamas garsios Švedijos psichologės, penkių vaikų motinos Helenos Bering nužudymu. Teismo posėdyje jis prisipažino su bendrininkais nužudęs H. Bering.
Vidmanta Varkalis
Vidmanta Varkalis
© ELTA
Švedijos teismo orderis suimti V. Varkalį buvo išduotas prieš kelias savaites.

Dėl įtariamos nusikaltimo bendrininkės, 20-metės Gintarės Bakšaitytės suėmimo į teismą prokuratūros pareigūnai ketina kreiptis penktadienį. Pasak Generalinės prokuratūros atstovo spaudai Vidmanto Putelio, ketvirtadienį prokuratūra iš Švedijos gavo ir G. Bakšaitytės arešto orderį.

V. Varkalis antradienio vakarą sulaikytas Kaune prie vieno prekybos centro. Taksi firmoje dirbantis vyriškis tuo metu laukė klientų. Trečiadienį jį apklausė iš Švedijos atvykę pareigūnai. V. Varkalis anksčiau Lietuvoje teistas tris kartus.

Ar jis bus perduotas Švedijos teisėsaugai, spręs Vilniaus apygardos teismas. Tuo atveju, jeigu pats V. Varkalis perdavimo pageidaus, teismas šį klausimą turės išspręsti per 10 parų, jeigu ne - galioja 60 parų terminas nuo sulaikymo dienos, bet išimtiniais atvejais šis terminas dar gali būti pratęstas iki 30 dienų.

Kaip sakė Vilniaus miesto apylinkės prokuroras Armandas Vainauskas, iš pokalbių su įtariamuoju aiškėja, kad šis žiaurus nusikaltimas įvykdytas norint apiplėšti.

V. Varkalis ir dar keli jo pažįstami buvo patekę į sunkią, stresinę padėtį, neturėjo pinigų, nes jie patys grįždami iš Norvegijos Švedijoje nukentėjo nuo vagių.

H. Bering buvo nužudyta maždaug dešimtimi peilio arba panašaus įrankio smūgių į nugarą. Ekspertų teigimu, žaizdos labai gilios.

Kalėjimuose psichologe dirbusi 56 metų moteris dingo Stokholme rugpjūčio 18 dienos vidurdienį. Po kelių valandų jos automobilis "Chrysler Grand Voyager" buvo rastas Niuneshamno uosto prieplaukoje, maždaug 60 kilometrų nuo Švedijos sostinės.

Rugpjūčio 29 d., kai miške bėgiojantis vyras keliasdešimt kilometrų į šiaurę nuo Švedijos sostinės aptiko H. Bering kūną.

Pasak Švedijos pareigūnų, Kaune sulaikytas V. Varkalis Švedijoje įtariamas ne tik žmogžudyste, bet ir sąvadavimu. Turima duomenų, kad šis kaunietis iš Lietuvos ir Latvijos į šią Skandinavijos šalį gabendavo prostitutes.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.