aA
Per bendrovės "Greyhound" autobuso avariją pietinėje JAV Tenesio valstijoje anksti trečiadienį ryte žuvo dešimt žmonių. Nelaimė įvyko, kai vienas keleivių peiliu perrėžė vairuotojo gerklę, pranešė vietos atstovai.
Bus
Po šio incidento didžiausia JAV tarpmiestinių autobusų reisų kompanija "Greyhound" kelioms valandoms sustabdė firmos transportą visoje šalyje. Jos atstovas vėliau pranešė, kad reisai turėtų būti atnaujinti 19 val. Lietuvos laiku.

"Greyhound" autobusai veža keleivius į maždaug 3,7 paskirties vietų ir kasdien atlieka beveik 20 tūkst. reisų. Paskutinį kartą visi "Greyhound" reisai valandai buvo sustabdyto po rugsėjo 11 dienos teroro išpuolių JAV.

36 žmones vežęs autobusas, kuris vyko iš Tenesio valstijos sostinės Našvilio į Džordžijos valstijos sostinę Atlantą, sudužo Tenesio valstijos Mančesterio mieste.

Vietos pareigūnai pareiškė neturį jokių įrodymų, kad ši avarija būtų susijusi su rugsėjo 11 dieną įvykdytais teroro išpuoliais Jungtinėse Valstijose.

JAV Transportavimo departamentas pareiškė, kad autobuso avarija Tenesyje, regis, buvo "įprastas" atsitikimas, nesusijęs su praėjusio mėnesio teroro išpuoliais Niujorke ir Vašingtone.

Departamentas mano, kad tai buvo "įprastas incidentas, nesusijęs su rugsėjo 11 dienos teroro išpuoliais", - teigė Dave'as Longo (Deivas Longas), Federalinės transporto priemonių administracijos, priklausančios Transportavimo departamentui, atstovas spaudai.

Tačiau, pasak jo, apie įvykį gaunami prieštaringi pranešimai ir "mes laukiame daugiau informacijos iš nelaimės vietos".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.