aA
"Manau, kad Vyriausybės patvirtintas privatizavimo modelis gali sudaryti prielaidas į šalies dujų ūkį pritraukti Vakarų investicijas, tuo pačiu jį modernizuoti ir užtikrinti patikimą dujų tiekimą palankiomis kainomis", - interviu Lietuvos radijui trečiadienį sakė V.Adamkus.
V.Adamkus
V.Adamkus
© DELFI
Prezidentas, kaip ir anksčiau, sakė esąs įsitikinęs, kad Vyriausybė kartu su strateginiu Vakarų investuotoju turi išlaikyti daugumą "Lietuvos dujų" akcijų.

Anksčiau V.Adamkus griežtai pasisakė už tai, kad strateginiam Vakarų investuotojui turi būti parduota 34 proc., o dujų tiekėjui - 25 proc. "Lietuvos dujų" akcijų. Anot jo, valstybė ir strateginis investuotojas turi išlaikyti įmonės kontrolę.

Vyriausybė pirmadienį nutarė po 34 proc. dujų įmonės akcijų parduoti strateginiam Vakarų investuotojui ir dujų tiekėjui, o sau kol kas pasilikti 24 proc. Pagal šį modelį Vyriausybė ir Vakarų investuotojas valdys 58 proc. "Lietuvos dujų" kapitalo.

"Ar pasiteisins Vyriausybės sprendimas parduoti 34 proc. akcijų dujų tiekėjui, manau, parodys ateitis", - interviu radijui kalbėjo prezidentas V.Adamkus.

"Noriu pabrėžti, kad Vyriausybės būsimos sutartys su naujais akcijų valdytojais privalo užtikrinti efektyvų bendrovės valdymą ir visuomenės interesų apsaugą", - kalbėjo šalies vadovas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.