aA
Vilniaus policija pranešė, kad dėl policijos posto čigonų tabore padegimo trečiadienį sulaikyti du narkomanai nėra susiję su šiuo nusikaltimu. Ketvirtadienio rytą dėl šio išpuolio buvo apklausiami du nauji įtariamieji - 39-erių vyras bei 50-metė moteris. Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK) teigimu, abu sulaikytieji yra čigonai, gyvenantys tabore.
Sudegintas policijos postas Kirtimuose
Trečiadienio paryčiais įvykdytą policijos posto padegimą prie čigonų taboro sostinės Kirtimų rajone pareigūnai laiko labai sunkiu nusikaltimu - teroro aktu
© ELTA
Anot pareigūnų, paaiškėjo, kad netrukus po padegimo sulaikyti du narkomanai iš tikrųjų su šiuo nusikaltimu nėra susiję. 28-erių M.D. po apklausos paleistas, o 23-ejų D.N. sulaikytas kaip slapstęsis nuo tardymo.

Dar 10 įvairiais nusikaltimais įtariamų asmenų sulaikyti per romų bendrijoje surengtą policijos reidą.

Trečiadienį policijos 46 pareigūnai bei 14 Vidaus tarnybos pulko karių apieškojo taborą. Reido metu buvo sulaikyti 3 narkotikus vartojantys asmenys, kuriems surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai.

2 asmenys sulaikyti dėl narkotinių medžiagų laikymo, 1 - už nedidelį chuliganizmą. Taip pat sulaikytas vienas kvaišalų platinimu įtariamas asmuo bei 4 asmenys, įtariami galimai vogtų daiktų laikymu bei realizavimu.

Be to, išaiškinta 15 Kelių eismo taisyklių pažeidimų, įkliuvo 4 neblaivūs vairuotojai ir 2 be vairuotojo pažymėjimo vairavę asmenys.

Vilniaus miesto (VPK) viršininkas Erikas Kaliačius policijos posto padegimą įvertino kaip teroro aktą.

Stacionarus policijos postas, nepaisant triukšmingo čigonų pasipriešinimo, buvo įrengtas pirmadienį, siekiant sustabdyti narkotikų srautą iš taboro, kuris yra didžiausias narkotikų gamybos ir platinimo centras Vilniuje.

Šio posto pastatymas ir įrengimas Vilniaus miesto savivaldybei kainavo 67 tūkst. 500 litų. Gaisro padaryta žala, pirminiais paskaičiavimais, siekia apie 50 tūkst. litų. Savivaldybė policijos namelio nebuvo apdraudusi.

Vilniaus miesto VPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnyba dėl teroro akto pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už šį nusikaltimą gresia laisvės atėmimo bausmė nuo penkerių iki penkiolikos metų.

E.Kaliačius taip pat teigė, kad oficialių darbų neturintys romai iš tabore įsišaknijusios kvaišalų prekybos ne tik pragyvena, bet ir susikrauna nemažus turtus, važinėja prabangiais automobiliais.

Vien per kelias posto įrengimo ir veiklos dienas pareigūnai įsitikino, kokiais dideliais srautais į taborą plūsta narkomanai bei kvaišalų platintojai.

Pareigūnų duomenimis, romų bendrijoje įrengus stacionarų postą, narkotikų kainos tabore neišaugo. Vadinamosios širkos dozė kaip ir anksčiau čia parduodama maždaug už 10 litų.

Kirtimų rajone, čigonų tabore įrengtas policijos postas buvo padegtas trečiadienį, apie 4 val. 30 min. Ugnis nuslopinta per pusvalandį, bet namelis sudegė iš vidaus. Nustatyta, kad į namelį buvo įmestas indas su degiu skysčiu, kurio taip pat papilta ir po pačiu pastatu.

Policininkų per padegimą posto namelyje nebuvo - jie buvo išėję aiškintis tabore kilusio ar inscenizuoto incidento.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.