aA
Avarija
Trečiadienį Susisiekimo ministerijoje surengtoje spaudos konferencijoje Kelių policijos tarnybos vyresnysis komisaras Juozas Blaževičius teigė, kad rizika nukentėti tamsoje tiek pėstiesiems, tiek dviratininkams padidėja kelis kartus.

Daugiau nei pusė pėsčiųjų ir kas penktas dviratininkas žūva arba sužeidžiamas būtent tamsiuoju paros metu, taip pat esant prieblandai. Einantys ar važiuojantys be atšvaitų neapšviestu keliu net aštuonis kartus labiau rizikuoja pakliūti į bėdą.

Dažniausiai pėstieji nukenčia pereidami kelią arba gatvę. Kas ketvirtas pėstysis, žuvęs tamsiuoju paros metu, būtų galėjęs likti gyvas, jei būtų segėjęs atšvaitą.

Todėl visą šį mėnesį iki lapkričio 1 dienos šalyje vyksta saugaus eismo akcija "Matyk ir būk matomas". Tai jau tradicine tapusi rudens akcija vairuotojams ir pėstiesiems. Jos metu bus dalijami atšvaitai ir informaciniai lankstinukai, kuriuose - visa informacija, padėsianti vairuotojams matyti, pėstiesiems - būti matomais.

Vairuotojams primenama, kad rudenį tamsiuoju paros metu galima važiuoti saugiai tik su tvarkingai sureguliuotais žibintais, gerai veikiančia stabdžių sistema, nenudėvėtomis padangomis.

Pėstieji raginami prisisegti atšvaitus.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.