aA
Viena naujųjų NATO narių Čekija antradienį pareiškė, jog suteiks gynybai nuo cheminių ginklų parengtą kariuomenę, jeigu JAV pradės karo veiksmus, duodamos atkirtį į praėjusį mėnesį surengtus teroro išpuolius Niujorke ir Vašingtone.
Gas mask
Čekijos premjeras Milošas Zemanas visai šaliai transliuojamoje televizijos laidoje pareiškė, kad karo veiksmai atrodo neišvengiami.

Po rugsėjo 11 dieną surengtų teroro išpuolių, per kuriuos teroristų užgrobti keleiviniai lėktuvai sugriovė Niujorko Pasaulio prekybos centro dangoraižius dvynius bei dalį Vašingtone esančio Pentagono pastato, žuvo arba tebėra dingę maždaug 6 000 žmonių.

"Čekijos Respublikos vyriausybė yra pasirengusi ne tik žodžiais, bet ir darbais suteikti veiksmingą pagalbą savo sąjungininkams, atitinkančią jos pačios interesus, atsižvelgdama į savo jėgas bei galimybes", - sakė M.Zemanas.

"Konkrečiai tai pasakytina apie pasiūlymą įrengti lauko ligonines, dislokuoti priešcheminius dalinius bei šeštąją specialiųjų pajėgų brigadą", - sakė M.Zemanas, tačiau platesnių žinių nesuteikė.

"Su teroristais nereikia derėtis. Su teroristais reikia kovoti, taip pat reikia kovoti ir su jų globėjais", - sakė M.Zemanas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.