aA
Trečiadienį per pietus Kaune, Žaliakalnyje, degė buvusios baldų gamybos įmonės "Karigė" pastato stogas. Dalis šio pastato bus griaunama, o jo vietoje - statomas prabangus daugiabutis namas, tad dabartiniai jo savininkai - bendrovė "YIT Kausta Būstas" teigia nepatyrusi nuostolių.
Pranešimą apie gaisrą Kauno priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba gavo 11.53 val. Šios tarnybos atstovas spaudai Aurelijus Lukauskas sakė, jog nelaimės metu pastate demontavimo darbus vykdė bendrovė "Geležies laužas". Manoma, jog gaisras kilo dėl saugos taisyklių pažeidimo. Pasak A. Lukausko, ugnį galėjo įžiebti ir menka žiežirba, nes darbai buvo atliekami greta elektros skydinės.

Iš pradžių gaisrą gesintuvu mėgino gesinti patys darbininkai. Ugniagesius mobiliuoju telefonu iškvietė atsitiktinė moteris, pamačiusi iš pastato antrojo aukšto besiveržiančius dūmus.

Įvykio vietoje darbavosi net 6 autocisternos. Gaisras užgesintas per 40 minučių. Jo metu išdegė apie 130 kv. metrų ploto šiferiu dengtas stogas, žmonės nenukentėjo.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.