aA
Lietuva dar kartą patvirtino savo pasirengimą suteikti JAV visokeriopą pagalbą, duodant atkirtį žiauriems teroristų išpuoliams Niujorke ir Vašingtone.
"Dar kartą užtikrinu, kad Lietuva yra pasirengusi suteikti Jungtinėms Amerikos Valstijoms politinę, diplomatinę ir praktinę pagalbą kovoje prieš terorizmą", - rašo Lietuvos užsienio reikalų ministras Antanas Valionis laiške JAV valstybės sekretoriui Colinui Powellui.

Trečiadienį išsiųstame laiške primenama, kad Lietuvos Vyriausybė jau suteikė ilgalaikį diplomatinį leidimą JAV kariniams orlaiviams skristi per Lietuvos oro erdvę ir leistis jos teritorijoje. Be to, Lietuva dabar ruošia nacionalinę kovos su terorizmu programą bei dalyvauja ruošiant trišalį Baltijos valstybių atsaką į teroristų išpuolius.

Laiške ministras taip pat dalijasi mintimis, kaip Lietuva galėtų prisidėti prie saugios ir stabilios Europos kūrimo, išnaudodama savo bendradarbiavimo su Rusiją patirtį.

Kaip BNS sužinojo URM Informacijos ir kultūros departamente, laiške rašoma, jog Lietuva savo santykius su Rusija vertina kaip šios šalies bendradarbiavimo su ES ir NATO dalį.

"Savo sėkmingo bendradarbiavimo su Kaliningrado sritimi pagrindu ir kartu su Latvija bei Estija mes esame pasirengę toliau vystyti pasienio regionų bendradarbiavimą su Rusija", - rašo ministras A.Valionis. Laiške reiškiamas įsitikinimas, kad Lietuvos integracija į NATO teigiamai prisidės prie konstruktyvių ir stabilių santykių su Rusija vystymo.

A.Valionio laiškas yra atsakas į praėjusią savaitę gautą C.Powello laišką, kuriame, be kita ko, Lietuva buvo raginama parengti veiksmų programą, numatant individualius ir bendrus veiksmus prieš terorizmą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.