aA
Artimiausiu metu šalies mokyklas pasieks įvairios kompiuterių ir programinės įrangos už 7 mln. litų. Švietimo ir mokslo ministerija savivaldybių mokykloms nupirko pusantro šimto kompiuterių klasių, 2,5 tūkst. atskirų asmeninių kompiuterių, 344 multimedia projektorius ir 800 vienetų įvairios mokomosios programinės įrangos, sakoma Švietimo ir mokslo ministerijos pranešime spaudai.
Vaikai ir internetas, kompiuteris, klaviatūra, klaviškai
© Corbis/Scanpix
Taip pat beveik visos mokyklos galės naudotis licencijuota Microsoft firmos sistemine Windows bei Office programine įranga.

Kompiuterinė įranga mokykloms perkama įgyvendinant Švietimo ir mokslo ministerijos „Švietimas informacinei visuomenei“ programą. Vienas iš svarbesnių tikslų šioje programoje yra aprūpinti mokyklas įvairia kompiuterių, sistemine ir mokomąją programine įranga.

2001 metais vienu kompiuteriu naudojosi 60 mokinių. Vykdant minėtą programą 2004 metais vienu kompiuteriu jau naudojosi 17 mokinių. 9-12 klasėse šis santykis atitinka ES šalių lygį: vienu kompiuteriu naudojasi 7 mokiniai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.