aA
Šiaurės Airijoje tiriamas kriminalinis įvykis, su kuriuo susiję lietuviai. Į butą Armaho miesto Aleksandro parko rajone, kuriame gyveno lietuviai, antradienio vakarą išdaužus lango stiklą įmestos dvi padegamosios bombos. Niekas nenukentėjo, bet, pasak policijos atstovo, jei tame kambaryje būtų buvę žmonių, mirtis ar sunkus sužeidimas būtų garantuotas.
Bomba, sprogimas
Bomba, sprogimas
© Corbis/Scanpix
"Mes nenurimsime, kol nerasime, kas kaltas dėl šio bailaus incidento", - sakė pasipiktinęs išpuoliu policininkas BBC korespondentui. Iš įvykio vietos paimta įkalčių. Nuo vienos bombos apdegė kambarys, kita bomba neužsidegė.

"Policija tokius incidentus tiria labai atidžiai, tam darbui skiriamas aukštas pareigas einantis pareigūnas", - aiškino policijos atstovas.

Įdomu, kad panašaus incidento būta tame pačiame Aleksandro parko rajone rugpjūčio 16 dieną. Ir tada mėginta padegti butą, kuriame gyveno 34 metų lietuvis su drauge ir vaiku. Moteris su vaiku buvo namie, o jos draugas gulėjo ligoninėje. Rugpjūčio 14 d. šis žmogus buvo sumuštas - jį apie vidurnaktį užpuolė septyniese, teigta, jog tarp užpuolikų buvusios dvi moterys. Nežinoma, ar šie du incidentai susiję.

Policija įtaria, jog abiem atvejais būta rasistinių užpuolimo motyvų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.