aA
Prezidentas Valdas Adamkus iš karto po rinkimų ateinantį pirmadienį žada pateikti Seimui naująjį kandidatą į valstybės kontrolieriaus postą. Prezidento patarėjas Darius Gudelis Eltai patvirtino, jog šis kandidatas bus surastas iki ateinančio pirmadienio, ir Seimas Prezidento teikimą, anot D. Gudelio, galėtų pradėti svarstyti jau antradienį.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus
© ELTA
Tikimasi, jog ateinantį antradienį Seimas svarstys ir Prezidento dekretą dėl Povilo Malakausko kandidatūros teikimo į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovo pareigas.

Prezidentas V. Adamkus šią savaitę pareiškė neketinąs dar vienai kadencijai teikti Jono Liaučiaus kandidatūros į Valstybės kontrolės vadovo postą.

Prezidento nepasitenkinimą sukėlė pastaruoju metu paaiškėjusios aplinkybės tiriant valstybės kontrolieriaus J. Liaučiaus galimus pažeidimus dėl tarnybinės etikos.

Galimų kandidatų į Valstybės kontrolieriaus postą pavardžių Prezidentūra kol kas neatskleidžia. Iki šiol žiniasklaidoje buvo minima Seimo nario liberalcentristo Raimondo Šukio pavardė.

Tačiau pats R. Šukys sakė jokio kvietimo kalbėtis apie galimybę užimti valstybės kontrolieriaus pareigas iki šiol negavęs.

"Šiuo metu esu tik kandidatas į Seimą. Iki šiol niekas man nieko nesiūlė ir, tikiuosi, nesiūlys iki Seimo rinkimų", - Eltai sakė R. Šukys.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.