aA
Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos rinkimų štabo vadovas Ramūnas Karbauskis ketina apskųsti Vyriausiajai rinkimų komisijai Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) kartu su Nacionaline mokėjimo agentūra (NMA) Lietuvos žemdirbiams platinamus informacinius laiškus.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis
© ELTA
Jo nuomone, ministro socialliberalo Jeronimo Kraujelio ir NMA vadovo Valentino Miltienio pasirašyti laiškai tėra Algirdo Brazausko ir Artūro Paulausko koalicijos “Už darbą Lietuvai” atvira rinkiminė agitacija.

Šiomis dienomis kiekvienas pasėlius deklaravęs žemdirbys gauna ŽŪM ir NMA vadovų pasirašytus laiškus, kuriuose informuojama, kokios paramos ir išmokų už 2004-ais metais deklaruotus pasėlius bei žemės ūkio naudmenas jis gali tikėtis. Juose ūkininkų taip pat prašoma patikslinti pateiktus duomenis, jei juose aptikta klaidų.

R.Karbauskio nuomone, platinami laiškai žemdirbiui yra nereikalingi, nes jis ir pats žino šią, apytikslią iš Europos Sąjungos fondų gausiančią paramą. Jo nuomone, šie laiškai ne tik yra dabartinės valdančiosios daugumos Seimo rinkimams skirtos kampanijos sudėtinė dalis, bet ir bereikalinis lėšų švaistymas. Teigiama, kad šių laiškų siuntinėjimui iš Kaimo rėmimo fondo buvo skirta per 263 tūkst. litų.

Eiliniai Seimo rinkimai vyks ateinantį sekmadienį.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.