aA
JAV ambasadorius Maskvoje Alexsanderas Vershbow mano, kad Maskva ir Vašingtonas gali vėl tapti sąjungininkėmis. "Aš manau, kad ne rytoj, bet su laiku Rusijos narystės NATO klausimas bus labai aktualus. Mes vėl tapsime sąjungininkais kaip kažkada", - paaiškino ambasadorius.
Kremlius
Kremlius
Pasak jo, teroro aktai Niujorke ir Vašingtone, "galbūt paskatins naujas JAV ir Rusijos bendradarbiavimo formas bus atramos taškas gerinti mūsų santykius".

"Bet jau dabar galima tvirtai pasakyti, kad baigėsi laikotarpis, buvęs po šaltojo karo pabaigos, ir prasidėjo naujas, kurio pavadinimą dar teks sugalvoti", - sakė diplomatas.

"Dauguma pavojų, kurių gali būti ateityje, kelia grėsmę vienodai ir JAV, ir Rusijai, todėl ribų plėsti mūsų tarpusavio bendradarbiavimą nėra", - pareiškė ambasadorius interviu laikraščiui "Argumenty i fakty", išspausdintame trečiadienį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.