aA
Lenkijos spauda mano, kad Vakarų Europa gali sumokėti brangią kainą už Rusijos prisidėjimą prie tarptautinės kovos su terorizmu kampanijos.
Pasak laikraščio "Rzeczpospolita", apžvalgininkai, stebintys šiuo metu vykstantį Rusijos prezidento Vladimiro Putino vizitą Briuselyje, neatmeta galimybės, jog Vakarai gali pripažinti, kad buvusios sovietinės respublikos, išskyrus Baltijos šalis, yra Rusijos įtakos zona.

"Tačiau Lietuva, Latvija ir Estija taip pat gali tapti derybų korta, ir visiškai įmanoma, jog Vašingtonas atsisakys ketinimo kitais metais pakviesti Baltijos šalis į NATO", - rašo laikraštis.

Kita vertus, NATO generalinis sekretorius George'as Robertsonas (Džordžas Robertsonas) per susitikimą Briuselyje su Lenkijos prezidentu Aleksandru Kwasniewskiu (Aleksandru Kvasnevskiu) patikino, jog "kovos su terorizmu kampanija neturės įtakos tolesnei NATO plėtrai".

Lenkijos vadovas taip pat sakė, kad "Slovakija yra viena iš tų valstybių, kurios turi daugiausia galimybių kitais metais būti pakviestos į NATO".

Vis dėlto, A.Kwasniewskio nuomone, "daug kas priklausys nuo padėties pačioje Slovakijoje". "Todėl, kaip Slovakijos kaimynas ir bičiulis, visoms šios šalies partijoms patariu bendromis jėgomis imtis spręsti šį istorinį uždavinį", - sakė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.