aA
Rusijos ir Estijos piliečių santuokos sudarymo procedūra ir bendras gyvenimas įstatymiškai gali būti supaprastinti, nes šalies Vidaus reikalų ministerija (VRM) bei Pilietybės ir migracijos departamentas parengė atitinkamą įstatymo projektą.
VRM atstovas spaudai paaiškino, kad įstatymo projekte siūloma netaikyti įvažiavimo kvotos tiems užsieniečiams, kurie yra Estijos piliečių sutuoktiniai arba turi leidimą gyventi Estijoje.

Įstatymo projekte taip pat siūloma netaikyti kvotos artimiausiems sutuoktinių giminaičiams - jų nepilnamečiams vaikams, sutuoktinio - nepiliečio tėvams ar globėjams.

Kaip papildoma sąlyga numatytas reikalavimas, kad į Estiją norintys persikelti sutuoktinis ar artimiausi jo giminaičiai turi nuolatos gyventi šalyje ir turėti legalų pajamų šaltinį. Ministerija ir departamentas šį įstatymo projektą parengė, vadovaudamiesi atitinkamu valstybinio teismo sprendimu.

Aukščiausioji teismo instancija priminė, kad Konstitucija deklaruoja šeimos neliečiamumą, todėl negalima daryti kliūčių apsigyventi šalyje užsieniečiui, turinčiam Estijoje šeimą.

Pagal įstatymą įvažiavimo kvota Estijoje sudaro 0,05 proc. bendro šalies gyventojų skaičiaus, tai yra, 600 žmonių per metus. Kvota netaikoma Europos Sąjungos šalių, JAV, Japonijos, Australijos ir Naujosios Zelandijos piliečiams.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.