aA
Dėl bombos pavojaus į Tel Avivą skridęs avialinijų "Lufthansa" keleivinis lėktuvas buvo priverstas tūpti Kipre lydimas Izraelio naikintuvų. "Lufthansa" tvirtino nelaikiusi šios grėsmės rimta, tačiau Izraelis primygtinai pareikalavo nutupdyti lėktuvą, kuriuo skrido 347 žmonės.
Lėktuvas, lėktuvai, oro uostas, pilotas
© Corbis/Scanpix
Kaip pranešė Kipro policija, 686-uoju reisu iš Frankfurto skridęs lėktuvas "Boeing 747-400" su 331 keleiviu ir 16 įgulos narių saugiai nusileido Larnakoje, kur jį šiuo metu apieško saugumo tarnybų pareigūnai.

Vokietijos policija nurodė, kad prieš skrydį apie pavojų šiam lėktuvui anonimiškai buvo pranešta Frankfurto ir Berlyno miestų valdžiai.

Pasak liudininkų, lėktuvas į Larnakos oro uosto terminalą pajūryje, esantį už 45 km į pietus nuo sostinės Nikosijos, atskrido šiek tiek po 15 val. vietos laiku. Visi keleiviai buvo išlaipinti.

Šaltinis Nikosijos policijoje sakė, kad pareigūnams prieš pradedant lėktuvo apžiūrą teko laukti, kol baigsis vadinamasis saugumo periodas - 90 minučių, kurios pradedamos skaičiuoti gavus pranešimą apie pavojų.

Europoje tai jau šeštasis kartas per šią savaitę, kai dėl pavojaus saugumui orlaiviams tenka leistis pirma laiko. Visais atvejais pranešimai apie sprogmenis buvo melagingi.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.