aA
Pedagoginės-psichologinės kvalifikacijos neturintys mokytojai nuo 2007-ųjų rugsėjo 1-osios nebegalės dirbti ugdymo įstaigose. "Norintys toliau mokytojauti, bet neturintys diplome įrašytos mokytojo kvalifikacijos specialistai privalės išklausyti reikiamus kursus ir atlikti pedagoginę praktiką", - Eltai teigė Švietimo ir mokslo ministerijos Pedagogų rengimo ir kvalifikacijos tobulinimo skyriaus vedėjas Mindaugas Briedis.
Vaikai, mokykla, mokinės, klasė, mergaitės
Vaikai, mokykla, mokinės, klasė, mergaitės
© ELTA
Šiemet Švietimo ir mokslo ministerija finansuos šešių šimtų pedagogų perkvalifikavimo studijas. Jų studijoms planuojama skirti 420 tūkstančių litų - kiekvienam pedagoginės-psichologinės kvalifikacijos siekiančiam mokytojui po 700 litų.

Pasak M. Briedžio, valstybės parama bus suteikta anglų kalbos, informatikos, etikos, geografijos, technologijų, pedagogikos ir psichologijos, specialiosios pedagogikos, kitų krypčių studijoms. Daugiausia valstybės finansuojamų vietų bus skirta Kauno, Panevėžio, Šiaulių ir Vilniaus miestų mokytojų kvalifikacijos tobulinimui.

Rugsėjo 1-osios duomenimis, teritorinėse darbo biržose buvo įregistruoti 1 tūkst. 664 mokytojai - bedarbiai. Daugiausiai užregistruota laisvų anglų kalbos, kitų humanitarinių mokslų ir meno dalykų, informacijos technologijų mokytojų darbo vietų.

Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis, rugsėjo 1-ąją mokytojų netrūko tik Utenos savivaldybei ir Šiaulių apskričiai.

"Kituose miestuose ir rajonuose mokytojų poreikis buvo gana įvairus. Pavyzdžiui, Alytuje rugsėjo 1 dieną trūko 15 mokytojų, Akmenės rajone - 18 pedagogų. Anykščių rajonas deklaravo, kad jiems trūksta 34 pedagogų, Kretingos rajonas - 51. Elektrėnų rajonui reikėjo net 53 psichologinę-pedagoginę kvalifikaciją turinčių specialistų", - teigė Švietimo ir mokslo ministerijos Pedagogų rengimo ir kvalifikacijos tobulinimo skyriaus vedėjas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.