aA
JAV gynybos sekretorius Donaldas Rumsfeldas antradienį sakė, kad buvo neteisingai suprastas, kai pirmadienį pareiškė nežinojęs "tvirtų, neabejotinų įrodymų", susiejančių Saddamo Husseino valdomą Iraką su "al Qaeda".
Donald Rumsfeld
Donald Rumsfeld
© Corbis/Scanpix
"Po 2002 rugsėjo pripažinau, kad buvo ryšių tarp "al Qaeda" ir Irako", - sakoma D.Rumsfeldo pareiškime, kuris internete buvo paskelbtas po to, kai jis pirmadienį Niujorke atsakinėdamas į Užsienio reikalų tarybos klausimus sakė nežinojęs tokių įrodymų.

"Taryboje netgi pažymėjau, kad "kai esu Vašingtone, išsitraukiu popieriaus lapą ir sakau: "Nežinau, nes man tai nežinoma, bet pasakysiu jums, ką galvoja CŽV". Ir tai skaitau", - rašoma pareiškime, kuris paskelbtas Pentagono interneto svetainėje.

Jame D.Rumsfeldas išdėsto tai, ką vadina argumentais, rodančiais, kad tarp "al Qaeda" ir Saddamo Husseino Irako buvo ryšių. Tarp šių argumentų yra tai, ką CŽV laikė "patikimais įrodymais", kad "al Qaeda" lyderiai ieškojo kontaktų Irake, kurie padėtų jiems įsigyti masinio naikinimo ginklų.

D.Rumsfeldo Užsienio reikalų taryboje pirmadienį buvo paprašyta pakomentuoti sąsajas tarp Saddamo Husseino ir Osamos bin Ladeno tinklo "al Qaeda", kuris kaltinamas 2001 metų rugsėjo 11-osios atakomis Jungtinėse Valstijose.

"Žvalgybininkų bendruomenė per vienų metų laikotarpį pateikė netikėčiausių atsakymų į šį klausimą. Antra, žvalgybininkų bendruomenėje nesutariama dėl to, kokie buvo tie santykiai", - sakė D.Rumsfeldas.

"Kiek žinau, nemačiau jokių tvirtų, neabejotinų įrodymų, kurie juos sieja", - pridūrė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.