aA
Per izraeliečių antskrydį antradienį Gazos Ruožo šiaurėje žuvo vienas palestiniečių kovotojas, o dar du buvo sužeisti, sakė liudininkai. Antskrydis įvyko šeštąją Izraelio reido, kurio metu žuvo daugiausiai žmonių per ketverius konflikto metus, dieną.
Per šį reidą iš viso jau žuvo 67 palestiniečiai ir trys izraeliečiai. Reidas buvo pradėtas po to, kai trečiadienį Pietų Izraelyje sprogus iš Gazos Ruožo paleistai raketai žuvo du izraeliečių vaikai.

Šaltinis Izraelio armijoje sakė, kad anksti antradienį surengto antskrydžio metu taikytasi į ginkluotų kovotojų grupę Džabalijos pabėgėlių stovykloje ir kad į tris kovotojus buvo pataikyta.

Šiuo metu Džabalijos stovykloje, kurioje gyvena 100 tūkst. žmonių, vyksta intensyvios kovos. Liudininkai sakė, kad stovykloje kas 10-15 min. girdisi šūvių papliūpos ir sprogimai.

Pasak palestiniečių liudininkų, per Izraelio nepilotuojamo lėktuvo antskrydį vienas kovotojas žuvo, o dar du buvo sužeisti. Anksčiau tokie lėktuvai daugiausia buvo naudojami žvalgybos tikslais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.